Edelstenen voor het zelfvertrouwen

Vertrouwen ligt ten grondslag aan alles wat we doen. Wat je ook zoekt of doet, vertrouwen is toch wel belangrijk voor het bereiken van je doelen. Voor sommigen is het natuurlijker dan voor anderen, maar we ervaren allemaal onvermijdelijk hobbels op de weg die ons zelfvertrouwen ondermijnt. Aangezien we allemaal wel eens wat steun kunnen gebruiken met ons (zelf)vertrouwen, zet ik hier 10 stenen op een rijtje, uiteraard weet ik dat er meerdere zijn en dat bij iedereen weer wat anders past het is heel persoonlijk. Tijgeroog:

Tijgeroog is een beschermende, aardende steen. Tijgeroog is een steen van zelfvertrouwen en eigenwaarde die je kan beschermen tegen negativiteit. Als je je zelfvertrouwen probeert op te bouwen maar mensen om je heen je naar beneden halen, wordt Tijgeroog je nieuwe beste vriend.

Tijgeroog versterkt ook ons gevoel van intuïtie, waardoor we ons meer bewust zijn van wat er aan de hand is. Wat je omstandigheden ook zijn, dit kan je helpen om je zelfverzekerder te voelen. Carneool:

Carneool is een opbeurende vrolijke steen. Hij geeft warmte, werkt vitaliserend, activerend en aardend. Carneool versterkt verder nog een aantal eigenschappen bij haar drager. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch en bevordert vermogen tot oplossingsgericht denken. Carneool verhoogt ons zelfvertrouwen, wat ons kan helpen beslissingen te nemen in het belang van onszelf en anderen. Als je vertrouwen in jezelf is geschaad door een moeilijke ervaring. In dat geval herinnert Carneool je eraan dat er niets is om bang voor te zijn om fouten te maken, want dit zal je onderweg alleen maar waardevolle lessen leren. Zonnesteen:

De bruisende energie van Zonnesteen herinnert je aan de vreugde van dat creëren is bedoeld om te inspireren. Deze steen voedt de Sacrale en Zonnevlecht chakra's om vertrouwen, kracht en leiderschap in je wezen te kweken. Vrij van zelf vertwijfeling, zal je creativiteit eindelijk bloeien met de kracht van de zon. Gebruik deze creativiteit om positieve vooruitgang in je relaties, werk en passies te inspireren. Je zult nooit zonder genoeg redenen zitten om van deze steen te houden, want hij zit vol met prachtige en positieve energieën. Zonnesteen draait helemaal om vrijheid, zelfbekrachtiging en onafhankelijkheid, deze steen kan echt je beste metgezelsteen zijn! Het zal je laten waarderen dat je beslissingen kunt nemen over je leven, dat je vrij bent om te doen wat je wilt en dat je kunt houden van de mensen waar je van houdt. Zonnesteen zal je eraan herinneren dat je goed werk verricht door een leven voor jezelf op te bouwen. Deze steen zal je aanmoedigen hard te blijven werken om je dromen te verwezenlijken. Rozenkwarts:

Rozenkwarts geeft je de helderheid om je gevoelens beter te begrijpen, wat essentieel is voor het opbouwen van zelfvertrouwen. Het helpt je bewust te worden van je gevoelens, vooral de moeilijke die je ervan weerhouden een zelfverzekerd leven te leiden. Laat de pijn los die in de eerste plaats energieblokken voor je creëerde, en laat Rozenkwarts de stress en spanning in je leven wegnemen. Laat de Universele liefde door je heen stromen en je vervullen in heel je wezen. Vervang alle ziekmakende emoties die ruimte in je hart innemen met de Rozenkwarts-energie van liefde. De liefdevolle energie van een Rozenkwarts vergemakkelijkt ook vergeving en mededogen. Het stelt je in staat om te zien dat je je eigen vergeving en begrip verdient, net zoals je compassievol kunt zijn naar anderen en de mensen om je heen kunt vergeven. Tenslotte, niets is sterker dan de kracht van liefde en liefde overwint alles. Amazoniet:

Amazoniet helpt je in alle situaties voor jezelf op te komen, dus je hoeft je niet in te houden als het gaat om zelfvertrouwen. Als je bang bent om voor jezelf op te komen, geeft deze steen je de moed om je mening te uiten als dat nodig is. Wanneer het wordt gedragen, straalt Amazoniet energieën uit die het zenuwstelsel kalmeren en een gevoel van vrede en welzijn bevorderen. Het brengt helderheid in je geest, zodat negativiteit niet meer zo'n sterk effect op je heeft. Als angst, controle of stress meer in je aanwezig zijn dan je zou willen toegeven, kun je Amazoniet gebruiken om jezelf te doordrenken met ongeremde eigenschappen zoals vertrouwen, zelfverzekerdheid en creativiteit. Na het herkennen van de rol die angst of een andere negatieve emotie in je leven speelt, kun je die domineren door de Amazoniet eigenschappen toe te staan om je te helpen een positievere en flexibelere benadering te kiezen voor elke situatie. Citrien:

Citrien is een zeer krachtig kristal als het gaat om het opbouwen van zelfvertrouwen. Citrien heeft alles te maken met alles in overvloed je leven, vooral fysiek en financieel. Het manifesteren van een leven dat de moeite waard is om geleefd te worden, is de kern van iedereen die op deze planeet leeft. Citrien is cruciaal om te ondersteunen wat je wilt in het leven en om de moed en het zelfvertrouwen te hebben om ervoor te gaan. Je zult merken dat het dragen van Citrien na verloop van tijd een directe invloed zal hebben op je zelfvertrouwen.


Maansteen:

Maansteen brengt een gevoel van rust en zelfverzekerde kracht. De steen werd ook gewaardeerd als een steen voor geliefden, omdat men geloofde dat dit juweel de passie kon versterken. Men geloofde dat als een paar een maansteen vasthield, ze de toekomst van hun relatie konden voorspellen. Maansteen is goed voor problemen met het gevoel van eigenwaarde of zelfvertrouwen. Het is een steen die helpt bij zelfliefde en acceptatie. Het geeft troost aan degenen onder ons die het gevoel hebben onwaardig of onwaardig te zijn. Maansteen herinnert ons aan de schoonheid in onszelf, zodat we ons waardig kunnen voelen ondanks de fouten die we aan onze buitenkant zien. Het kan ons ook kracht en moed geven, zodat we niet het gevoel hebben dat we alleen lopen. Rode Jaspis:

Rode Jaspis is de stemmingsstabilisator die we allemaal een beetje meer zouden kunnen gebruiken gedurende de dag. De eigenschappen van de Rode Jaspis grijpen je Wortelchakra vast en planten deze stevig in de positieve, voedende en gemotiveerde energie van de Aarde. Door stabiliteit aan deze lagere chakra's toe te voegen, wordt de kans kleiner dat je wordt omvergeworpen door de emotionele turbulentie van hogere chakra's. Als je een tobber bent, raadpleeg dan een Rode Jaspis om die constante gedachten te verduisteren, en slaap, leef en heb lief met een groter gemak. Rode Jaspis brengt zelfvertrouwen, gebaseerd op onverschrokkenheid, een oproep tot actie en opwinding. Het verhoogt ons enthousiasme en versnelt onze stofwisseling. Rood weerspiegelt de kleur van passie, energie en leven. Het motiveert. Het is een zeer sterke kleur - de kleur van vuur en bloed. Chalcedoon (Blue Lace Agaat):

Chalcedoon is een steen die zeer geschikt is voor gevoelige en hoog-gevoelige mensen (HSP). Het is namelijk een zeer beschermende steen die negatieve energie absorbeert. Daarnaast geeft Chalcedoon heel veel innerlijke rust en het lijkt wel alsof deze edelsteen een groot stuk weg vrijmaakt naar je eigen kern. Dit is precies hetgeen wat voor die fijne innerlijke kalmte zorgt en deze steen brengt je dan ook een stuk dichter bij jezelf. Hij zorgt ervoor dat je jezelf een stuk beter gaat voelen en begrijpen. Dit helpt je op de eerste plaats om veel beter te verwoorden wat je vindt, voelt en wilt. Hij helpt je hierdoor om veel beter om te gaan met andere mensen. Als gevolg hiervan kun je jezelf veel makkelijker op een gezonde manier verbinden met anderen en genieten van het gezelschap van anderen. Hematiet:

Hematiet is met name een goede steen om je gedachten te ordenen en logische denkvaardigheden te ontwikkelen. Het balanceert het zelfrespect en zelfbeeld van de drager door alle negativiteit weg te vagen die zo vaak ons begrip van onszelf ondermijnt. Door Hematiet te gebruiken, maak je plaats voor meer positieve energie om je leven binnen te gaan. De belangrijkste eigenschap van Hematiet zou kunnen worden omschreven als 'aarden'. De edelsteen heeft naast een beschermend en aardend effect ook een sterke band tussen lichaam, ziel en geest. Het versterkt de koorden tussen deze drie en zorgt dat ze als eenheid opereren. Welke stenen gebruiken jullie het liefste voor je zelfvertrouwen? Laat het me gerust weten hieronder, ik ben erg benieuwd!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven