Engelen Hiërarchie

Bijgewerkt op: 18 mrt.

Er bestaan 9 groepen in de engelhiërarchie, beginnend met de Serafijnen, die staan het dichtste bij de goddelijke bron, tot de engelen die het dichtst met de mensen zijn verbonden. Deze 9 groepen, welke ik kort zal beschrijven , zijn de volgende:


1. Serafijnen - De eerste en hoogste orde Als de hoogste orde van engelen staan Serafijnen het dichtst bij de Bron/God/Godin. Ze worden de verzorgers of beschermers van Gods troon genoemd. Ze worden vaak afgebeeld zwevend boven de hemelse troon. Degenen die beweren Serafijn te hebben gezien beschrijven ze als hebbende fantastische vormen, kenmerken met het lichaam van een adelaar, of vier gezichten of heldere lichtgevende rode vleugels. Zoals hun naam, die afkomstig is van het oude Hebreeuwse woord voor vuur, suggereert, zijn ze nauw verbonden met vuur dat eeuwig brandt met goddelijke liefde. 2. Cherubijnen - De tweede orde De profeet Ezekiel beschreef degene die tot hem sprak als vier gezichten te hebben, het aangezicht van een man, een engel, een leeuw en een arend. Deze felle gezichten waren heel anders dan de onschuldige glimlachen van de babyengelen die we kennen. De oorspronkelijke cherubijnen waren angstaanjagend, ze bewaakten ingangen naar paleizen en tempels. Cherubijnen houden en bewaken Gods kennis. Cherubijn, een van de negen koren van engelen waakt over de waarheid van God in het Universum. Er wordt gezegd dat ze speciaal inzicht hebben in Gods geheimen, dus als we worden geconfronteerd met een keuze en voelen met onze harten welke weg we moeten gaan, voelen we de wijsheid van de cherubijnen. Of je nu ware wijsheid, gerechtigheid of ware liefde zoekt, de cherubijnen zijn de beste gidsen die je kunt hebben.


3. Tronen – De derde orde Tronen zijn gevuld met schitterend licht dat de schittering van Universele wijsheid reflecteert die hun geest verlicht. Telkens wanneer ze in hun hemelse vorm aan mensen verschijnen, worden ze gekenmerkt door licht dat helder van binnenuit schijnt. Alle engelen die directe toegang hebben tot Gods troon in de hemel - de Tronen, Cherubijnen en Serafijnen - stralen licht uit dat zo helder is dat het wordt vergeleken met vuur.

Ze brengen goddelijke gerechtigheid en handhaven de kosmische harmonie van alle universele wetten. 4. Heerschappij – De vierde orde Heerschappijen zijn een groep engelen die helpen de wereld in goede staat te houden. Ze staan erom bekend recht in onrechtvaardige situaties te brengen, barmhartigheid jegens mensen te tonen en engelen in lagere rangen te helpen om georganiseerd te blijven en hun werk goed te doen. Ze werken om te doen wat echt het beste is in moeilijke omstandigheden - wat goed is vanuit een hoger doelperspectief, ook al begrijpen mensen het misschien niet. Aartsengel Zadkiël, de engel van genade, is een leidende Heerschappij-engel. Tegenwoordig stuurt Zadkiel en de andere gebieden die met hem werken in de paarse lichtstraal mensen inzichten aan om hen te helpen van hun fouten te leren, terwijl ze hen verzekeren dat ze met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan. Heerschappijen moedigen mensen ook aan om anderen genade en vriendelijkheid te tonen wanneer ze fouten maken.


5. Krachten (of ook Deugden) – De vijfde orde Krachten proberen mensen te inspireren op een manier die hen helpt spiritueel te groeien. De belangrijkste methode die Krachten gebruiken om dit te doen, is door positieve gedachten van vrede en hoop in de hoofden van mensen te laten doordringen. Wanneer mensen wakker zijn, kunnen ze dergelijke bemoedigende berichten waarnemen, vooral in tijden van stress. Vaak verrichten zij ook wonderen voor mensen om het te inspireren.

6. Machten – De zesde orde De primaire plicht van de "Machten" is om toezicht te houden op de bewegingen van de hemellichamen om ervoor te zorgen dat de kosmos op orde blijft. Deze engelen worden meestal weergegeven als soldaten die een volledig pantser en helm dragen, en hebben ook verdedigings- en aanvalswapens zoals schilden en speren en kettingen. De machten representeren ook moed en dapperheid.

Sommigen geloven dat geen Macht ooit uit genade is gevallen, maar een andere theorie stelt dat Lucifer de leider van de machten was voordat hij viel. Hun taak is toezicht te houden op de machtsverdeling tussen de mensheid, vandaar hun naam.


7. Vorsten – De zevende orde Vorsten zijn een koor van engelen die mensen eraan herinneren om wijsheid te zoeken en op die gedachten te reageren door nieuwe ideeën aan te moedigen, te begeleiden en te verzenden naar degenen die voor uitdagingen staan. Ze moedigen mensen aan om regelmatig spirituele disciplines te beoefenen die hen helpen dichter bij hun spirituele zelf te komen. Het ontwikkelen en onderhouden van goede spirituele gewoonten is de weg naar wijsheid, deze wijze engelen weten, dus zij dringen er voortdurend bij de mens op aan dit te doen.


Engelen uit het Vorstendom staan ook bekend om hun werk dat toezicht houdt op de verschillende gebieden op aarde die hun eigen regering hebben: naties, staten, provincies, provincies, steden, dorpen, enz. Ze leveren universele wijsheid aan leiders als zij worden geconfronteerd met beslissingen over hoe het best om mensen in specifieke gebieden te besturen.


8. Aartsengelen Aartsengelen zijn de engelen met de hoogste rangorde in de hemel. Ze krijgen de belangrijkste verantwoordelijkheden en ze reizen heen en weer tussen de hemelse en aardse dimensies terwijl ze werken aan missies van God/Godin om mensen te helpen. In het proces begeleidt elke Aartsengel engelen met verschillende soorten specialiteiten - van genezing tot wijsheid - die samenwerken op de frequenties van de lichtstraal die overeenkomen met het soort werk dat ze doen.


9. Engelen De engelen helpen ons in het dagelijkse leven en brengen informatie en handvatten van de goddelijke bron naar de mensen. Jouw beschermengel behoord tot deze groep en werkt de hele tijd al nauw met je samen. Ze zorgen voor een harmonische energie stroom. Hier vinden we dus ook de natuurengelen, geesten zoals elfen, deva’s, gnomen e.d. Zij zijn de verzorgers van bijv. planten en dieren.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven