Opladen & Reinigen van edelstenen


Denk aan een edelsteen zoals een batterij. Edelstenen hebben een sterk energieveld en vibreren met het energieveld (aura) van de mens. Wanneer we een edelsteen gebruiken, gebruiken we zijn energie, ofwel voor genezing of bescherming. Hierdoor zal de edelsteen uiteindelijk uitputten.


HET ZOWEL OPLADEN ALSWEL REINIGEN VAN JE EDELSTENEN:

Zonlicht

Laat je edelstenen een half uur in direct zonlicht op een vensterbank liggen (bedenk dat niet alle edelstenen hier tegen kunnen en sommige ook zullen verkleuren/verbleken). Het liefste de ochtendzon. De ochtendzon is energetisch het krachtigste dan.

Reiki
Als je afgestemd bent op Reiki, stel dan eerst de intentie in om je edelstenen te reinigen en ze vervolgens op te laden voordat je ze een Reiki boost geeft.

Maanlicht
Leg je edelstenen buiten of in de vensterbank de gehele nacht zodat ze kunnen ontladen/opladen. De voorkeur is buiten, maar laat ze niet nat regenen. Dit is geschikt voor alle edelstenen.

Bergkristal/Hematiet
Leg je edelstenen in een bak met hematiet steentjes , deze nemen de negatieve energie uit de steen. Vergeet niet af en toe de hematiet steentjes ook te reinigen.
Voor het opladen leg je de edelstenen in een bak met bergkristallen . Laat ze ongeveer 24 uur liggen en vergeet niet de bergkristallen ook te reinigen.


HET REINIGEN VAN JE EDELSTENEN:

Water
Water is een populaire manier om edelstenen te reinigen. Houd de steen in je hand en houdt het ongeveer 5 minuten onder stromend water. Dit natuurlijk ook in een beekje bijvoorbeeld. Houd er rekening mee dat niet alle edelstenen tegen water kunnen!

Aarde
Hierbij begraaf je je edelsteen in de droge grond. Dit kan buiten uiteraard, als er geen kans op regen is omdat de grond droog moet blijven. Reiniging met aarde is een diepe reiniging en stop de steen minstens 24 uur in de grond, hoe langer de steen in de grond zit, hoe grondiger de reiniging zal zijn.
Vergeet niet waar je de steen begraven hebt en dat eventuele huisdieren deze niet opgraven.

Rook
Je kunt Salie of wierook branden en door de rook hiervan je edelsteen halen. Salie en Sandelhout zijn sterk reinigend. Uiteraard zijn er ook andere reinigende kruiden. Voor het reinigen is ongeveer vijf minuten nodig.

En uiteraard met Hematiet steentjes kun je je edelstenen reinigen/ontladen.


HET OPLADEN VAN JE EDELSTENEN:

Charging Grid
Neem een groep kwartsedelstenen (4 tot 8 of meer) en richt ze naar binnen in een cirkel. Plaats de edelsteen die je wilt opladen in het midden van de cirkel en laat het daar 24 uur of langer opladen.

Opladen met piramides
Piramides werken als een antenne om kosmische energie binnen te brengen en concentreren de energie op de edelstenen om deze op te laden.
Van piramides is bekend dat ze negatieve ionen produceren en daarom wordt aangenomen dat ze een in evenwicht brengende effect hebben.

En uiteraard met Bergkristal steentjes kun je je edelstenen opladen.

Ga met wat je gevoel je zegt en goed voelt voor je bij jou edelstenen!